089-660-1866
02-895-20-95
BG-flag ENG-flag
ул.Антим I 57 ет.1
п.к.1303 гр.София

Обществена ангажираност

От създаването си през 1990 година ръководството на “ДАЛ СИАТ” е осъзнало своето задължение към тези слоеве на обществото, които представляват съвестта, духа и бъдещето на нацията. За това не са спестени възможни средства в подкрепа на дейци от сферата на науката, културата и изкуството.

Ни най-малко не се заблуждаваме, че нашия принос колкото и да е значим, не ни прави по-малко длъжници на всеки писател, поет, художник, актьор, музикант, певец и на който и да е друг творец, който надмогна трудностите на така нареченият “преходен период” и предостави на обществото творбата си.
Благодарение на тях не сме загубили човешкото в себе си, българския дух и усмивката на нашите деца.


Именно за това ще предоставим възможността на представители на тези среди да споделят своето мнение за обществената ангажираност на ДАЛ СИАТ

Хайгашод Агасян

Инструменталист, Певец и Композитор

"Съдбата ни запозна с д-р Аднан Лидиянов преди двадесетина години на едно чудесно детско телевизионно предаване „Нещо някакво такова”, което прерасна в истинско приятелство не само със самия него, но и с целия му колектив. Освен с кариерата си на доказан професионалист, д-р Лидиянов не спира да подкрепя българската култура и изкуство, като през годините тази подкрепа се превърна в истинско приятелство, с много известни дейци на културата. Благодарение на искреността и непринудеността помежду ни всяка наша среща се превръща в празник."


Катя и Здравко

Дует Ритон

"Ние не бихме могли да коментираме професионалните качества на счетоводна къща "Дал Сиат", но изхождайки от личностното обаяние, коректност, приятелска всеотдайност и чар на сем. Лидиянови, аплодираме бурно професионалния й връх! Любовта на генералния директор на "Дал Сиат" към Българската Култура е огромна! Той се явява един от малкото нейни, истински меценати! Като една малка частица от Творците на България, с поклон благодарим!!!"

Самородното изкуство е надежда за по-качествен живот


Михаил Белчев

Поет и Певец

"За мен е чест приятелството и обичта, която изпитвам към д-р Аднан Лидиянов. Неговото обаяние и професионализъм ме карат да се гордея, че имам такъв приятел. Спецификата на неговата професия ме респектира. Особено ми е приятно да отбележа неговата енциклопедичност, а уважението с което се отнася към културата и нейните творци ме кара да го прегърна искрено и да му пожелая още много години успехи. Той ги заслужава!"


Nikolay Aprilov

Николай Априлов

Режисьор и водещ

"За мен беше чест и удоволствие да работим заедно по очаквания с нетърпение телевизионен празник „Коледна радост”! Шоуто, подготвено с много страдание и любов и представящо младите таланти на България в традициите на любимото на няколко поколения телевизионно предаване „КАТО ЛЪВОВЕТЕ”, се срещна с милионите зрители на bTV в най-първия ден на новата 2011 година ИМЕННО благодарение на ВАС! Благодарение на неоценимото съдействие на ДАЛ СИАТ този празник се превърна в реалност! Както биха казали мъдрите наши предци във вече отминалия 20 век – помощта във време на криза е двойна помощ! Да си пожелаем от сърце да се разделим по-бързо и безболезнено с трудностите, които обстоятелствата поставят пред световната и българската икономика – а и пред развитието на българската култура. Защото как бихме възпитавали бъдещите поколения, ако нямаме възможност да се грижим за собствената си култура?! Как бихме насърчавали младите да поемат по пътя на творците на изкуство в България, ако няма почва, върху която да расте и се развива детския талант?! С вътрешна сигурност, че винаги може да намерим сили да преодоляваме препятствията и с надеждата, че като сценарист, режисьор и главен организатор на коледно-новогодишния празник „Коледна радост”, съм оправдал Вашето доверие, пожелавам от сърце здраве и успешна реализация на всички Ваши начинания! Надявам се да имаме възможност отново да обединим усилия в името на доброто, красотата и поощряването на таланта и в друг удобен случай да докажем с общи усилия, че милеем за добруването на нашия народ, за висотата на неговото образование и култура и работим с вяра в таланта на нашите Деца! Защото те са Бъдещето на България! Сърдечна благодарност от мен и от тяхно име!"


Георги Тулийски

Поет и Журналист

(1941-2016)

"Културата на един народ обикновено надживява амбициите на своите властници. Защото (простете за нескромността, че ще цитирам един мой афоризъм): “Политиката е също творчество. С тази разлика, че политиците оставят след себе си много повече гениални недомислия, отколкото гениални шедьоври”. А ние живеем в точно такова време. Което впрочем, не е чуждо на българската история. Добре, че е имало, има и (надявам се) ще има честни родолюбци, които уважават собствената си идентичност и са отделяли пари, имоти и дарения в името на своята вяра в просперитета на нацията. Напук на алчността, цинизма и безхаберието, които са диктували:”спасявай поединично собствената си кожа”. Добре че и в тези вълчи времена, когато държавата , новобогаташите, авантюристите следват този порочен девиз са останали все още и такива, благодарение на които имаме Ботев, Левски, Софийски университет и още колко жалони на българската култура и българската идентичност, съществуващи и днес. Дали е скромен или е значителен приносът на “Дал Сиат” в тази родолюбива мисия, ще потвърди бъдещето. Но аз, както много мои колеги, много подрастващи и институции от областта на културата, са го усетили. Адмирации и възхищение за “Дал Сиат”. Чест и благодарност за спомоществувателството, което прави за творци на българската култура, за културни инициативи и събития, за възпитателната подкрепа към най – малките, идващи след нас българи."

За да си върха, трябва да те крепят низините


БОБИ ШОУ

ИЛЮЗИОНИСТ
ПОЧЕТЕН ЧЛЕН НА СВЕТОВНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА РАБОТА С ДЕЦА

"Когато нашите управници, на фона на шумните митинги и големите надежди забравиха, че имаме деца, които растат, през първите години на 90-те от спонсорираното от “ДАЛ СИАТ ” телевизионното семейно детско предаване “ Нещо някакво такова” датира нашето сътрудничество. Изразявайки моята благодарност и признателност към “ДАЛ СИАТ ” визирам всички предприемачи, които през трудните години осъзнаха своя обществен дълг и инвестираха в българското, когато нашата култура и нашето изкуство бяха застрашени. Благодарение на “ДАЛ СИАТ ” стартирахме програма “ Безопасно движение за деца”, осъществихме поредица детски мероприятия, с колегите поставихме началото на “Парада на магията ” и много други. Единадесетте награди, които получих ги смятам както за отличаване на българското илюзионно изкуство, така и за признание на българския бизнес, които навреме е помогнал на мен и на моите колеги да участваме със скромния ни принос в духовния живот на нацията. Затова колективът на СК “ДАЛ СИАТ ” има с какво да се гордее наред със своите професионални успехи."

Борислав Борисов


Проф.Ангел Веков

Историк

"Освен предмета на своята дейност, ДАЛ СИАТ има свои заслуги и за културното развитие на България. Оглавявана от доктора по икономическите науки Аднан Лидиянов, подържа тесни и плодотворни връзки с интелектуалния елит на България. Той подпомага и спонсорира издания в областта на литературата и историята. Ще спомена само един факт: между издадените от “ДАЛ СИАТ ” книги през 1995 г. книгата “Записки от секретните архиви”-първо издание. Известно е голяма част от документалното наследство на България носеше страшния гриф: “СТРОГО СЕКРЕТНО”. “ДАЛ СИАТ” разбра своевременно огромното значение и на процеса на разсекретяване и издаде първата по рода си книга, към която научната общественост прояви голям интерес. Д-р Лидиянов има усет към инициативи с културни послания. Няма съмнение, че в тази насока “ ДАЛ СИАТ ” успя да изгради имиджа си и извън рамките на счетоводната дейност. Така на практика се подпомага културно-просветната дейност, за която финансовите възможности на държавата не достигат. Ако неговия пример се последва, а той трябва да се пропагандира, културния прогрес на България ще се ускорява и ще задоволява все повече растящите потребности от духовни ценности."


Атанас Звездинов

Поет,Писател,Журналист

"Културата пази родовите корени. Културата гарантира бъдещето на човека. Културата подобрява и бизнеса, защото съдейства за оптималните решения в него. Ето защо инвестициите в културата са ценни и трайни. Пари се печелят и пари се губят, но вложеното в културата остава. В напрегнатото ни и сурово време малцина бизнесмени са помислили и осъзнали това. Един от малцината е д-р Аднан Лидиянов. Още с откриването на “Дал Сиат”, д-р Аднан Лидиянов заложи на културата. В тези изключително трудни за творците години, когато държавата ги изостави, той направи необходимото, за да ги подкрепи. Зная, че е съдействал на артисти, художници, музиканти, писатели, че е подкрепил редица културни изяви като създаването на книги, филми, телевизионни постановки, видеоклипове, аудио и видео касети, концерти, детски празници и какво ли още… Разбира се, най-убедителен е човек, когато дава пример със себе си. “Дал Сиат” подкрепи и мен в осъществяването на аудиокасети, радио-постановки, в създаването на книги и журналистически изяви. Тогава важно бе не количеството на помощта, а доверието, съпричастието, подкрепата. Отношението на Аднан Лидиянов към културата за него е органическа потребност, част от неговата същност като личност. Ето затова зная, че може да се разчитам на него."

Културата е най-ценното достояние на един народ. Само тя прави малките народи равни на големите и дори ги нарежда преди тях.


Валентин Пламенов

Писател
(1951-2003)

"С д-р Лидиянов се запознах, естествено, чрез едно детско предаване на Българска национална телевизия. Още от първия ми контакт усетих, че пред мен стои една дълбоко благородна, чувствителна и талантлива личност. Никога няма да забравя първия си контакт с Д-р Лидиянов – вече като продуцент на филма “Записки по българските мафии”. Тогава разбрах какъв мощен творчески съюзник имам в негово лице. “Дал Сиат” е и съавтор на много мои предавания – “Кабаре Българан”, “Здравей”, на детската ми книга “Приятелят на звездите”, която тръгна по цял свят с подкрепата, топлината и благородството на Д-р Лидиянов. Когато съм уморен, тъжен и самотен, само мисълта, че Д-р Лидиянов и “Дал Сиат” съществуват, ми дава кураж и усмивка да продължа напред!"


Г-жа Росица Пандова

Управител на СНЦ"Култура Без Граници"

"Търсейки верния път и работещите механизми за реализиране идеите и целите на Сдружение с нестопанска цел „Култура без гарници”, открихме наши съюзници в лицето на СК ”Дал Сиат” и в частност на д-р Лидиянов, приятел и съмишленик. Досегашните успехи дължим предимно на съвместната ни работа."

Културата и счетоводството са различни полета за реализация, но коректната отчетност е Култура.


"След като предоставих тази страница на представители от средите на нашия културен живот, да споделят мнението си за обществената ангажираност на “Дал Сиат”, не бе предвидено да се намесвам допълнително. Но начинът, по който бе изразено отношението на всички към моята персона, ме задължава да споделя моята благодарност и моето убеждение, че не съм заслужил толкова. Винаги съм чувствал, че ограничените ми възможности не са достатъчни да върна дори част от това, което съм получил. Аз съм длъжник на всички приятели, на творците, които познавам и не познавам, на тези, с които дори е невъзможно да се срещна. Аз съм длъжник на Народната Култура, на всичко прогресивно, справедливо и красиво. Аз съм длъжник и на “Дал Сиат” като институция, и на нейния колектив, който прави възможно да бъда полезен някому."

Д-р Аднан Лидиянов

30 години обслужваме с традиция и стил

COPYRIGHT © 1990-2016 SK DAL SIAT Plc
DAL SIAT is a trading name for SK DAL SIAT Plc, Registered in Sofia, Bulgaria №: 3275 | VAT No. : BG175055798 | All Rights Reserved
Registered address: Antim I 57 str Sofia, Bulgaria | Powered by WebAnD